Maja Kereš ekskluzivno za Enter Zagreb nakon nastupa na Coachelli: ‘Nije bilo uopće stresno nego čista uživancija!’

Ako ste u svijetu plesa ili pratite plesnu scenu, teško da niste čuli za talentiranu Maju Kereš. Maja inače rođena Riječanka svoju karijeru već godinama uspješno gradi u SAD-u. Njezin rad počeli smo pratiti još tamo 2016. kad se pojavila u spotu za pjesmu ‘MILF’ američke pjevačice Fergie. Nakon toga uspjesi su se samo nizali: Maja je plesala u spotu ‘Filthy’ Justina Timberlakea, a kasnije mu se pridružila i na svjetskoj turneji te nastupu na poluvremenu Super Bowla. Ova vrijedna i ambiciozna mlada dama nedavno je stala i na pozornicu Coachelle i to zajedno s Billie Eilish. Sve to je bilo dovoljno da pokušamo kontaktirati Maju i postaviti joj nekoliko pitanja.

https://www.instagram.com/p/Ccv0R2NPG96/

 

Kako si se osjećala na pozornici?

Ako u jednoj rečenici mogu opisati kako sam se osjećala kad sam stala na pozornicu, pogotovo nakon dvije godine što nije bilo nastupa uživo, evo to nam je bilo nažalost uskraćeno. Rečenica koja mi je prošla kroz glavu je “ja obožavam svoj posao”.

 

Koliko treba vježbati prije tako važnog nastupa?

Za ovaj konkretan nastup sam zahvalna što sam imala dovoljno probi gdje sam se zbog toga mogla osjećati sigurno u svoje tijelo i pokret. Tako da sam stvarno bila mirna na pozornici i mogla sam uživati potpuno. Nije bilo uopće stresno nego čista uživancija.

 

Kakva je Billie Eillish uživo?

Billie Eillish uživo jako talentirana, mlada, prpošna cura i slatka.

Jesi razgovarala s nekim od izvođača u backstageu Coachelle?

Backstage je bio jedno veliko mjesto na otvorenom gdje je svaki izvođač i svaka grupa imala svoj jedan predodređen prostor gdje smo mi kao plesači imali to neko svoje mjesto gdje smo se mogli zagrijati i mentalno i fizički pripremiti za nastup. U ovako velikoj organizaciji se mora znati točno u kojem trenutku tko je gdje, tko u koje vrijeme i trenutku ide na stage i sa stagea.

https://www.instagram.com/p/BtTr-JQnZnG/?utm_source=ig_embed&ig_rid=8ee5a9ea-21a1-486c-9531-c9d3ac3e79ba

 

Što nam pripremaš u budućnosti? Postoje li novi projekti na kojima radiš?

Što vam pripremam u budućnosti, pa ne znam ni sama. To su draži ovog posla koji je nepredvidiv. Šalu na stranu, uvijek postoji nešto što je onako u planu bilo konkretnom ili manje konkretnom. Ali evo kad bude nešto zanimljivo naravno da ću uvijek objaviti. Radim na nekim stvarčicama pa kad bude spremno za objavu biti će objavljeno.

 

Na koji trenutni veliki hit bi snimila koreografiju?

Kad koreografiram većinom zapravo uvijek odabirem nekakvu glazbu koja nije mainstream. Ali evo kad bi možda navela nekog artista koji mi se sviđa, a da je malo više mainstream, Camila Cabello, ona mi je stvarno super i Rosalia.

 

Maja nas je apsolutno oduševila svojom jednostavnošću i profesionalizmom. Želimo joj puno sreće u budućnosti i da pleše rame uz rame s najvećim svjetskim zvijezdama.