Hardwell o Aviciiju: najbolji glazbenik kojeg sam ikad upoznao

Avicii je bio najbolji glazbenik, glazbenik za elektronsku glazbu, kojeg sam susreo u životu. I dalje je najbolji“, izjavio je Hardwell o svom pokojnom prijatelju i kolegi, četiri godine nakon njegove smrti u intervjuu za Zanea Lowea i Apple Music.

„Njegov talent je nešto uistinu neviđeno u dance glazbi. Nikad me nećete uvjeriti da ima netko bolji u stvaranju melodija i akorda, i pisanju tako zaraznih refrena. Točno je znao što želi, kako napisati pjesmu, kako želi da se otpjeva, kako je pisao melodije, njegov potpis bio je na svakoj pjesmi, a opet su uvijek bile različite. Naučio sam puno od njega, posebno od njegovog glazbenog talenta“, oduševljeno je Hardwell govorio o prerano preminuloj švedskoj glazbenoj legendi.

Hardwell je rekao da je Aviciijeva smrt bila povod da uzme višegodišnju pauzu (od 2018.) s koje se vratio prije nekoliko mjeseci na Ultri u Miamiju. „Za mene je to definitivno bio povod. Hej, uzimam pauzu. To je to. Izgubio sam prijatelja i to je najgori osjećaj na svijetu. Nisam mogao nastaviti s nastupima. Tu nije bilo rasprave“, izjavio je Hardwell.

Hardwell se prisjetio e-maila koji je poslao svom ocu. “Dosta mi je toga da živim ovaj prekrasan san koji svi misle da živim, ali dosta mi je jet legova. Moje zdravlje… Nisam mogu više ni spavati. U mojoj vlastitoj kući sam se osjećao kao u hotelskoj sobi, što je bilo super čudno. Bilo je puno signala da sam trebao prestati na neko vrijeme.”

Hardwell s majkom (foto: Hardwell/Facebook)
Hardwell s majkom (foto: Hardwell/Facebook)

Hardwell je rekao da je godišnje letio oko 200 puta i da je osjetio kako mu se zdravlje pogoršava. “Stvarno mi je trebala godina za to. Moj krevet sam doživljavao opet kao moj vlastiti krevet, umjesto sjedala u poslovnoj klasi u avionu.”

Hardwell se na sreću svojih brojnih obožavatelja ove godine vraća na Ultru Europe u Split. Ove godine slavni će DJ svojim setom zatvoriti naš najveći glazbeni festival.

(naslovna foto: Hardwell/Facebook)