Pick of the week: Uz ove pjesme se najviše plesalo na Ultri!

Jedno posebno izdanje Pick of the Week-a je pred nama jer smo se prošli vikend vratili s Ultre gdje sam otkrila hrpu nove mjuze koju ću vam predstaviti.

Kao što to i inače radim za vrijeme nečijeg nastupa, Shazam je stalno bio u niskom startu u nadi da ću otkriti novu brutalnu mjuzu, a bome me setovi nisu razočarali. S obzirom na to da sam osobno više ljubiteljica tech house-a, najviše sam džonove tenisica izlizala na setovima Olivera Heldensa i Acrazea, ali možda mi je najveće iznenađenje bio Hardwell koji je zatvorio zadnji dan Ultre sa svojim žestokim technom čiji novi sound je predstavio na svom najnovijem albumu Rebels Never Die.

Zbog toga je odlazak na festival Ultra Europe jedno posebno iskustvo jer osim što doživite fenomenalnu glazbu, možete uživati i u nenormalno dobroj produkciji koja nudi multi dimenzionalno iskustvo svojim vizualima, lightom i vatrometom.

Eli Brown- Believe

Svježe ošišan, u crnim kulerskim naočalama i skupim tenisicama, vidjela sam kako Nicky Romero stiže u press room prije intervjua sa cijelim timom snimatelja i fotografa koji su ga pratili u stopu. Intervju je dao nakon svog seta koji nas je fino rasplesao, a poseban plus mi je bio kad sam čula da vrti i techno, a jedna od najvećih techno traka koje su izašle početkom godine je i Believe od Eli Browna.

Eli Brown – Believe (Original Mix) – YouTube

 

Alesso & Deniz Koyu – In My Feelings

Alesso je dokazao da može biti itekako na vrhu kad je riječ o komercijalnijoj dance produkciji na kojoj je surađivao sa sjajnim vokalisticama poput Zare Larsson ili Katy Perry, a ima on i svoju mračniju stranu koju je pokazao produkcijom za soundtrack novog Batmana. Najnoviji singl In my feelings odlično je sjeo u njegovom live setu, a toliko je dobra da sam je ubacila već i kao new entry u našoj E top 20.

Alesso & Deniz Koyu – In My Feelings (Official Visualizer) – YouTube

 

Anti-Up – Chromatic

Jaki beat u kombinaciji s vrlo jednostavnim, ali na dobar način repetitivnim ženskim vokalom najbolji je recept za dobru tech house traku. Ni ne čudi kvaliteta same pjesme, jer se iza imena Anti-Up kriju 2 najveća britanska imena elektronike, a to su Chris Lake i Chris Lorenzo. Kao što sam i na startu napisala, najviše me rasplesao Acraze svojim setom koji je počinjao zalaskom sunca, što mu je dalo neku drugu dimenziju, a na ovaj tech house banger se ekipa prilično dobro rasplesala.

Anti-Up – Chromatic (Official Audio) – YouTube

 

HI-LO x Reinier Zonneveld – Saw Of Olympus 

Mogu reći da je Heldens napravio jedan ‘hell dance’ set na Ultri, jer je imao najbolji balans komercijalnijih dance hitova poput I was made for lovin’ you, ali i hitova s kojima se proslavio, poput trake Gecko ili Koale, koje su već obilježile jednu eru dance glazbe njegovim specifičkim stilom. Heldens je prije par godina skužio da želi raditi i malo jaču mjuzu i zbog toga pokrenuo svoj alias HI-LO s kojim je predstavio mračniji techno, a ova stvar mi je posebno dobra zbog razvoja melodije na acid techno beat i zato je već i upala na playlistu Peglaone.

HI-LO x Reinier Zonneveld – Saw Of Olympus (Original Mix) – YouTube

 

Matt Guy- Party Starter

I za kraj jedna stvar koju su mi otkrili SOFI TUKKER za vrijeme svog seta. Matt Guy dokaz je kako su Britanci itekako talentirani za elektroniku jer je već postao resident najvećih klubova u Londonu, a ova stvar posebno mi se istaknula jer ima taj retro vibe koji se savršeno uklopio na tech house beat.

Party Starter – YouTube

 

Piše: Tea Hendija