Pick of the week: Top pjesme koje su obilježile ljeto!

Ljetna sezona lagano je iza nas,  bilo je tu puno festivala, evenata, ali i dobre mjuze koja je sve to obilježila. Osim mega hitova koji su bili na doslovno svim insta storijima ove sezone, od Jacka Harlowa i njegovog First Class, pa do revivala 80-ih uz Running Up That Hill koji nas je zaludio zbog serije Stranger Things, te latino tech house bangera La Danza, za ovaj Pick of the Week izdvojila sam top 5 pjesama koje smo ovo ljeto slušali na repeat!

  1. James Hype, Miggy Dela Rosa – Ferrari

Možeš skužiti koliko je netko star po tome kako naziva P. Diddyja! Millenialsima je on Puff Daddy, dok ga nešto stariji od toga znaju kao P.Diddyja, a najmlađa ekipa gen Z nije ni skužila da je ovo sample od njegove stvari I need a girl part 2! James Hype je to fino zapakirao i uz rnb sample složio pravi tech house banger čiji rif gitare će svima trigerirati super uspomene na ljeto 2022., jer je ovo bila apsolutno himna svih festivala i klubova.

James Hype, Miggy Dela Rosa – Ferrari – YouTube

 

2. Fred again.. – Jungle (Rico Nasty Remix)

Što je zajedničko pjesmama George Ezra- Shotgun, Clean Bandit- Solo i Rita Ora- Let You Love Me? Osim što su britanski top hitovi, special touch dodao je Fred again koji ih je i napisao!

On je i dokaz kako su Britanci zaista pri samom vrhu što se tiče produkcije i postavljanja novih trendova što se tiče sounda. Iako je kao solo ime na sceni komercijalno eksplodirao sa svojim već klasikom Marea (We Lost Dancing) koji je bio himna za vrijeme lockdowna, a ako chekiraš njegov Boiler room set, uvjeriti ćeš se da je jedan od kvalitetnijih dj-a današnjice. Jungle ima prigodan naslov jer reperica Rico Nasty nije nimalo štedjela energiju u svojim vokalima, a drop je toliko jak da je  ovo jedna od brutalnijih stvari koje su izašle ovo ljeto.

Fred again.. – Jungle (Rico Nasty Remix) [Visualiser] – YouTube

 

3. San Pacho- Amor

Prvi put kad sam čula ovu stvar bila sam uvjerena da se radi o nekom stranom producentu i nakon toga sam si je pustila u autu i bas mi je skoro razvaliio prozore! Tad sam znala da San Pacho ima latino tech house bombu koju sam prvi put predstavila u Peglaoni. U međuvremenu sam se jako ugodno iznenadila kad sam otkrila da se iza egzotičnog imena San Pacho krije talentirani dečko iz Zagreba, koji se uspio i skompati s Matrodom koji je ovo vrtio premijerno i na svom nastupu na EDC-u u Las Vegasu!

San Pacho – Amor [Official Video] – YouTube

 

4. LF SYSTEM – Afraid To Feel

Teško je izdvojiti samo jednu himnu ovog ljeta jer smo imali baš dobru sezonu što se produkcije tiče, ali jedan od favorita je definitivno ova stvar! Afraid to Feel ima dobitnu formulu za fenomenalan radijski hit jer ima spoj funka iz 70-ih i house-a iz 90-ih, a najveće iznenađenje je iznenadna promjena tempa usred pjesme. Inače britanski dj Duo LF System inspiraciju je uzeo od sample-a Silka I can’t stop turning you on.

LF SYSTEM – Afraid To Feel (Official Lyric Video) – YouTube

 

5. Nicki Minaj – Super Freaky Girl / Beyonce- Break my Soul

I za kraj da malo odemo u rnb/ rap vode uz dvije jake žene! Album Renaissance od Beyonce ovo ljeto bio nam je svima na repeat, a prvi singl s njega Break my Soul sve nas je iznenadiio jer se s njim bacila u house vode! I dok još čekamo službeni spot, a Beyonce pije koktele po hrvatskoj obali, sa spotom nas je počastila Nicki! Super Freaky Girl prvi joj je službeni Billboard Hot 100 broj 1 i uvjerena sam da sve cure u klubu polude čim čuju njen prvi ayo! prije starta refrena.

Beyoncé – BREAK MY SOUL (Official Lyric Video) – YouTube

Nicki Minaj – Super Freaky Girl (Official Music Video) – YouTube