TEDxZagreb konferencija stiže uskoro, a najavljene su i teme govornika!

Written by on 10/10/2022

Što mislite o ideji da u skoroj budućnosti dio svakodnevne ljudske prehrane budu kukci? Jeste li ikada razmišljali kako će digitalni svijet utjecati na razvoj našeg mozak u budućnosti? Ili o tome kako možemo postati otporni na stres? Na ova, i mnoga druga, pitanja moći ćete saznati ubrzo na TEDxZagreb konferenciji 13. listopada u Mozaik Event Centru, s početkom u 14 sati.

TEDx je koncipiran u obliku inspirativnih i poučnih govora u trajanju do 18 minuta, a pokriva gotovo sve teme – od znanosti do poslovanja i globalnih pitanja. S ovogodišnjom temom, Ignite the Spark, jedanaest govornika rasplamsat će iskru ideja vrijednih širenja.

 

 

Što vas sve očekuje na ovogodišnjem TEDxZagrebu

Jedanaest intelektualaca i entuzijasta stat će na pozornicu i podijelit će svoj inspirativni govor s publikom.

Svaki od njih donosi vlastitu priču koncipiranu u stručan govor prožet iskustvom, naučenim lekcijama i naglašenim pobjedama.

Morana Zibar otvorit će ovogodišnji TEDxZagreb na temu znanja i kvizova, a sudionici konferencije moći će saznati zašto je važno postavljati pitanja i tražiti odgovore, kako kvizovi mogu pomoći u životu i kako znanje iz života može pomoći u kvizovima

 

Temom održivosti u poljoprivredi bavi se Tino Prosenik, a kroz svoj govor iznijet će konstruktivne argumente kako jedno od rješenja za aktualne probleme u poljoprivredi može biti i „food subscription“.

Dr. sc. Jelena Godrijan govorit će o gorućoj temi – klimatskim promjenama. Točnije, sa stručno-znanstvene strane objasnit će značaj oceana kao prve linije obrane protiv klimatskih promjena.

S još jednom inspirativnom pričom pridružuje se i prof.dr. Dragan Primorac koji će podijeliti savjete o tome kako svatko, uz dovoljno volje i pravovremenih informacija, može ostvariti svoje ciljeve i uspjeti.

O budućnosti prehrane i ulozi kukaca u prehrani govorit će Martina Kadoić Balaško, čiji je cilj na zanimljiv i edukativan način promovirati entomologiju i približiti svijet kukaca svim generacijama.

O temi psihološkog zdravlja i njegovoj važnosti u medicini, uz rečenicu vodilju U zdravom duhu, zdravo tijelo, govorit će Bruno Šimleša.

„The value of life per hour“, naslov je govora koji će tematizirati vrijednost našeg vremena u životu, o tome će na pozornici pričati Tomislav Kozačinski.

Goran Sedmak, na temelju svojih znanstvenih istraživanja, sa sudionicima će podijeliti zanimljive informacije kako će naše sadašnje funkcioniranje kroz društvene mreže i digitalni svijet, s evolucijskog stajališta, utjecati na naš mozak u budućnosti.

Na TEDx pozornicu stiže i Dijana Vetturelli s temom važnosti komunikacije. Točnije, njen će govor objasniti kako komunikacija radikalno može promijeniti ne samo pojedince, već i cijelu organizaciju.

I kao posljednji ovogodišnji govornik, ali ne manje važan, na pozornicu će stati i Vlatko Štampar. Vlatko će govoriti o osobnoj strani komedije i što mu ona znači.

 

Ulaznica je sve manje

Ulaznice su još uvijek u prodaji, ali ih je sve manje. Mogu se kupiti online putem Entrio platforme ili fizički, na svim Entrio prodajnim mjestima.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]