Igrice u 2023: Stiže nam novi Spider – Man 2

STAR WARS JEDI: SURVIVOR (PlayStation 5, PC, Xbox Series X/S)

Igrica je napravljena u stilu akcijske pustolovne igre u trećem licu. Odvija se kao borba Cala (glavnog lika) i njegovog droida BD-1 (robot) kako bi zajedno zaštitili galaksiju od sve većih prijetnji.

Izlazak igrice zabilježen je za 17. ožujak ove godine.

RESIDENT EVIL 4: Remake (PlayStation 4, PlayStation 5, PC i Xbox Series X/S)

Resident Evil 4 (2023) je remake istoimene igrice iz 2005. godine. Igranje igrice biti će moguće iz trećeg lica.

Oslanjati će se na remakeove Resident Evil 2 (2019) i Resident Evil 3 (2020). Kako su iz produkcije najavili, Resident Evil 4 trebao bi imati bolje vizuale od originala, napetiju atmosferu i poboljšan dizajn samih likova i pozadine.

U igru se vraća trgovac koji igraču dopušta kupnju, nadogradnju i razmjenu oružja. Leon S. Kennedy (glavni lik) u borbi će moći neprijatelje udariti nogom kako bi ih odgurnuo te će u nove borbene mehanike biti uključeno blokiranje napada motornom pilom i nožem.

Remake Resident Evila iz 2005. zabilježen je za 24. Ožujka ove godine.

DEAD ISLAND 2 (PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Dead Island 2 je nadolazeća akcijska igra, nastavak videoigre Dead Island iz 2011. i treći veliki nastavak serijala Dead Island. Smješten otprilike nekoliko mjeseci nakon događaja u filmovima Dead Island i Dead Island: Riptide.

U novom nastavku Dead Island 2 razlikuje se po tome što se odvija u otvorenom svijetu Los Angelesa i San Francisca. Borba u novoj igrici ima drugačiju mehaniku od prethodnih nastavaka. Ona također uključuje nekoliko značajki iz prošlih nastavaka, kao što su bijes i sustavi izrade.

Izlazak novog nastavka zabilježen je za 28. Travnja ove godine.

THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM (Nintendo Switch)

Nakon 100 godišnjeg sna, legendarni heroj Link (glavni lik) se budi sam u svijetu kojeg se više ne sjeća. Sada mora istražiti golemu i opasnu zemlju i povratiti svoja sjećanja, no ne smije dopustit da Hyrule bude zauvijek izgubljen. Naoružan samo onim što može pokupiti, Link kreće u potragu za odgovorima i resursima potrebnim za preživljavanje.

Nastavak Breath of the Wild igrice zabilježen je za izlazak 12. Svibnja ove godine.

CRASH TEAM RUMBLE (PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S)

Crash Team Rumble je timska borbena multiplayer igrica. Možeš birati između jednog velikog niza likova kao što su: Crash Bandicoot, Coco Bandicoot, Neo Cortex, Dingodile, Nitrus Brio i Tawna Bandioot.

Igrači moraju uhvatiti više Wumpa voća od protivničkog tima da bi pobijedili. Osim polaganja vlastitog Wumpa voća u zonu za polaganje, igrači također moraju braniti protivnikovu zonu za polaganje kako bi ih spriječili da polože vlastitu zalihu. Svaki od likova ima jedinstvene vještine i sposobnosti s kojima se bori protiv suprotnoga tima.

Crash Team Rumble zabilježen je za izlazak ove jeseni.

MARVEL’S SPIDER-MAN 2 (PlayStation 5)

Nakon Marvelovog Spider-Mana i Marvelovog Spider-Man: Miles Morales, u novi Marvelov Spider-Man 2 dolazi nam Spider-Man duo Peter Parker i Miles Morales. Uz njih u igrici biti će Venom i lovac Kraven.

To je veliki korak naprijed za Marvelov serijal uz puno novih mehaničkih mogućnosti, novih likova i otvorenog svijeta kroz koji možete prolaziti. Iako do sada ništa nije službeno potvrđeno, vjerujemo da ćemo moći iskusiti cijeli niz novih Spider – Manovih odijela i bilo bi zanimljivo kada bi ta odijela utjecala na sam gameplay. Očekuje se da će novi nastavak biti grafički najatraktivnija igra 2023. godine i prava demonstracija što je sve izvedivo na toj konzoli.

Spiderman 2 zabilježen je za izlazak ove jeseni.

(naslovna foto: Facebook / Spider – Man)