Najbolje žene DJ-ice na svijetu

cdw

Dan žena nas svake godine podsjeti kako ženama često nije lako doći do vrha u poslovima u kojim dominiraju muškarci. Izdvojit ćemo žene koje su uspjele doći na TOP 100 DJ listu najboljih DJ-eva i DJ-ica svijeta prema izboru popularnog DJ Maga.

Na listi na kojoj dominiraju Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas i Like Mike, Alok, Armin van Buuren i ostatak muške ekipe, ove su se djevojke uspjele naći na listi najboljih. Od ukupno stotinu mjesta, na listi tek ih je petnaest pripalo ženama. One dolaze iz Belgije, Australije, Meksika, Južne Koreje, Kine, Italije, Velike Britanije, SAD-a, Kanade, Švicarske, Južne Afrike i Ukrajine.

Broj #14

Charlotte de Witte

Belgijska techno DJ zvijezda, 30-godišnja Charlotte de Witte, prva je žena koja je zatvorila main stage Tomorrowlanda. Charlottin stil su techno i acid.

Broj #24

Peggy Gou

Tridesetjednogodišnja južnokorejska DJ-ica i ikona stila koja živi u Berlinu.

Broj #34

Mariana Bo

Energična 32-godišnja meksička DJ-ica. Poznata je i po sviranju violine tijekom svojih setova.

Broj #37

Amelie Lens

Još jedna belgijska techno DJ-ica na listi. Ova 32-godišnjakinja u rodnom je Antwerpu jednom oborila svoj rekord sa setom od 10 sati.

Broj #40

Nervo

Australske sestre blizanke koje rasturaju big room house. Poznate su po svojim energičnim setovima. Nedavno su proslavile 41. rođendan.

Broj #47

Alison Wonderland

Još jedna Australka na listi. Ima 36 godina, a „slobodnim stilom“ balansira između trapa, electronice i electro-popa.

Broj #50

Deborah de Luca

43-godišnja Talijanka koja zaključuje listu prvih 50 DJ-eva na svijetu. Odrastala je u problematičnom predgrađu Napulja, prvo kao konobarica, onda kao plesačica u klubovima, da bi danas konačno radila ono što najviše voli.

Broj #55

Rezz

Kanađanka rođena u Ukrajini. Majka joj je Ukrajinka, a otac Iranac, a od malena živi u Kanadi. Ima 27 godina, a njezin talent otkrio je, kažu, Skrillex.

Broj #57

Nora En Pure

Švicarsko-južnoafrička DJ-ica poznata po melodic i deep houseu. Ima 32 godine.

Broj #78

Mattn

Ponovno jedna Belgijka na listi što pokazuje koliki je utjecaj Tomorrowlanda u toj zemlji. MATTN ima 30 godina, a stil joj je EDM/house.

Broj #89

Miss K8

Hardcore techno Ukrajinka koja “dropa bass kao potres”. Rođena je u Kijevu.

Broj #90

Honey Dijon

Amerikanka iz Chicaga. Osim što je DJ-ica i producentica ova 54-godišnjakinja vlasnica je i modne marke. Kao trans osoba, bori se za njihova prava.

Broj #92

Le Twins

Energične blizanke iz Meksika koje i pjevaju uživo preko svojih traka.

Broj #95

Kaka

Kineskinja koja svira mainstage house i dance, odnosno “glazbu koja te čini sretnim“. Jedna je od prvih DJ-ica u Kini.

Broj #97

Maya Jane Coles

I na kraju jedna Britanka. 35-godišnja Londončanka, dijelom japanskih korijena, voli techno i house, a pod svojim aliasima Nocturnal Sunshine i Cayam isprobava i druge glazbene žanrove.

(naslovna foto: Charlotte de Witte/Facebook)