Na Sonus stižu Diplo, Artbat i Vintage Culture!

dip

Pet kolovoških dana i pet kolovoških vrućih noći na Pagu uz neka od najjačih DJ imena, garancija su još jednog nezaboravnog festivala! Jubilarni 10. Sonus festival nam i ove godine nudi plaže, sunce, vrući dancefloor, posebnu vibru i vrhunsku mjuzu.

Novalja će, od 20. do 24. kolovoza, ugostiti neka od najvećih DJ imena. Između ostalih u Hrvatsku nam dolazi Vintage Culture.

Jedanaesti DJ svijeta prema DJ Magu, brazilski “house machine“, pravim imenom Lukas Rafael Hespanhol Ruiz, ima 29 godina. Nastupao je na najvećim svjetskim festivalima i u najboljim klubovima svijeta s rezidencijama u Las Vegasu i Ibizi.

”Moje najdraže mjesto je pozornica, tu sam potpuno svoj“ – kaže Vintage Culture.

Jedan od najdražih setova koje je slušao mu je bio Diplov prošlogodišnji nastup na Burning Manu, a upravo će mu Amerikanac praviti društvo u Hrvatskoj na Sonusu.

44-godišnji DJ i producent ima zaista bogatu glazbenu karijeru. Osvojio je 2016. godine sa Skrillexom Grammy za najbolji dance/electronic album za ‘Skrillex and Diplo Present Jack Ü‘. Iste je godine osvojio Grammy za najbolju dance stvar ‘Where Are Ü Now‘, opet sa Skrillexom, ali i Justinom Bieberom.

U istoj kategoriji 2019. godine osvaja Grammyja za stvar ‘Electricity‘ s Markom Ronsonom i Dua Lipom.

Možda i najuspješniji ukrajinski DJ-evi su Artur & Batish koji čine popularni DJ duo ARTBAT koji je dobro poznat hrvatskoj publici. U zagrebačkoj garaži Tuškanac slušali smo ih 2019. godine na odličnom ‘Enter The Grooveu‘, na BSH Islandu 2021. u Noi, a prošle godine bili su na zagrebačkom LMF Festivalu. Bili su i na Tomorrowlandu, Coachelli, EDC Las Vegasu, Exitu

Osim njih na Sonus stiže i još velikih imena: Loco Dice, Maceo Plex, Deborah de Luca, Marco Carola, Richie Hawtin, Seth Troxler, Sven Väth i mnogi drugi, a očekuju se i dodatna imena. Cijeli prvi lineup provjeri ovdje. Festivalska petodnevna ulaznica je 219 eura, a VIP je 320 eura.

foto: Sonus festival/Facebook
Foto: Sonus festival/Facebook

(naslovna foto: Diplo/Facebook)