TKO ĆE OSVOJITI OSCARA ZA NAJBOLJU ORIGINALNU PJESMU/GLAZBU?

Očekuje nas 95. dodjela Oscara, koja će se kao i uvijek održati u LA-u, a komičar Jimmy Kimmel treći će put u karijeri voditi show. S najvećim brojem nominacija (11) vodi film „Sve u isto vrijeme”, ali blizu su i  „Duše otoka”, „Na Zapadu ništa novo”, „Elvis” i „Tar” .

“Filmovi su snovi koje nikad ne zaboravljaš”, citat iz nominiranog filma Fabelmanovi izabran je za ovogodišnju krilaticu, a da je i mjuza dio tih snova pobrinuli su se nominirani u kategoriji za najbolju originalnu pjesmu; Rihanna, Lady Gaga, Diane Warren, Ryan Lott, David Byrne i Mitski te M.M. Keeravaani i Chandrabose.

Foto: The Academy/Facebook

Na Bilboardovoj  anketi fanovi su najviše glasali za Gagin hit „Hold My Hand” iz filma „Top Gun: Maverick”. A i ne bi bilo neočekivano da upravo ta stvar osvoji zlatnog kipića s obzirom da je Gagi ovo četvrta nominacija uz koju je već jednom i pobijedila s izvedbom koju se teško zaboravlja „Shallow”. Neiskusna u nominacijama nije ni Diane Warren kojoj je ovo 14 nominacija, a čiji „Applause” izvodi Sofia Carson. Dok mnogi predviđaju Rihannu s njezinom prvom nominacijom ikad iz filma  „Black Panther: Wakanda Zauvijek”, lako moguće i da dašak Bollywooda osvoji  Hollywood s pjesmom „Naatu Naatu”.

Što se tiče kategorije za najbolju originalnu glazbu od filmova tu se opet nalaze „Fabelmanovi”, „Na Zapadu ništa novo”, „Sve u isto vrijeme” te „Duše otoka”, ali i „Babylon” za koji je uzeta inspiraciju iz rock ‘n’ roll riffova zajedno s modernim house i EDM glazbom kako bi  približila gledateljima barem djelić glazbe koji je postojao kao underground glazbena scena LA-a, koja se svirala u to vrijeme, a nikad nije snimljena.

Tko će od navedenih ponosno zakoračiti na pozornicu kada čuje svoje ime, saznajemo ovaj vikend s nedjelje na ponedjeljak 13. ožujka.

(naslovna foto: The Academy/Facebook)