Armin o Aviciijevoj smrti i mentalnom zdravlju

avicii

Nizozemska trance legenda Armin van Buuren otvorio se u razgovoru za ‘The National‘ govoreći o tome kako je Aviciijeva smrt utjecala na njegovu karijeru i razgovore o mentalnom zdravlju u industriji dance glazbe.

„Baš se borio sa svojim mislima o smislu, životu, sreći. Više nije mogao. Želio je pronaći mir. Tim nije stvoren za poslovni stroj u kojem se našao, bio je osjetljiv tip koji je volio svoje obožavatelje, ali je izbjegavao svjetla reflektora“, rekao je Armin.

avicii gitara
Tim Bergling, poznatiji pod umjetničkim imenom AVICII (foto: Facebook/Avicii)

Nizozemac je rekao da su ga Aviciijeva tragična smrt samoubojstvom 2018. godine i pandemija natjerale da shvati da treba promijeni svoj život.

Znam da sam blagoslovljen što mogu putovati po cijelom svijetu i nastupati, ali premalo mi je ostalo za život stvarne osobe“, izjavio je 46-godišnji Armin.

Kaže da je od tada ostavio alkohol, uključio navike svjesnosti u svoje rutine i da je planirao više vremena za svoju obitelj kako bi pomogao u svojim mentalnim problemima. Rekao je i da je to još veći problem za mlade umjetnike i kaže da ovi važni razgovori ne bi bili mogući bez Aviciija.

avicii
AVICII (foto: Facebook/Avicii)

Više o mentalnom zdravlju i načinu na koji možeš potražiti pomoć ukoliko treba, pronađi ovdje: mentalnozdravlje.zagreb.hr.

 

(naslovna foto: Avicii/Facebook)