Papaya i dalje najbolji hrvatski klub, za dlaku ispala iz TOP 10 na svijetu

Hi Ibiza (foto: Facebook/Hi Ibiza)

Hrvatska ove godine nema klub koji je u deset najboljih na svijetu. Prema ovogodišnjoj listi prestižnog magazina DJ Mag koji svake godine, osim najboljih 100 DJ-eva svijeta, objavljuje i listu najboljih klubova na svijetu, Papaya je zauzela visoko jedanaesto mjesto na svijetu i tako zadržala poziciju najboljeg kluba u Hrvatskoj.

Papaya Club (foto: Facebook/Papaya Club)
Papaya Club (foto: Facebook/Papaya Club)

Pad je to za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu pa je Papayi ove godine tako za dlaku izmakao TOP 10.

Drugu godinu zaredom, kao najbolji klub na svijetu proglašen je španjolski klub Hï Ibiza. Otvoren 2017. na legendarnoj Playa d’en Bossa na Ibizi, klub Hï Ibiza se hvali da je tehnološki najnapredniji klub na svijetu kad su u pitanju zvuk i rasvjeta koja se mijenja svaki dan.

Osim toga, prošle godine je jedan od rezidenta kluba bio David Guetta, a ove godine će mu se pridružiti i imena poput Erica Prydza, Adama Beyera ili Meduze, a klub će mijenjati i vizualni identitet.

Londonski Printworks završio je ove godine kao viceprvak izbora, brazilski Green Valley je zadržao treće mjesto, američki Echostage je četvri i pao je za dvije pozicije, a top 5 zaključuje još jedan megapopularni klub s Ibize – Ushuaïa Ibiza koja se ove godine pomakla za jedno mjesto prema gore na DJ Mag Top 100 listi.

Nakon Papaye, najbolje plasirani hrvatski klub je dubrovački Revelin koji je zauzeo odlično dvadeseto mjesto na svijetu (prošle godine bio je 22.). Blizu njega je još jedan klub sa ZrćaAquarius koji je zauzeo 26. mjesto (prošle godine bio je 24.).

Hrvatska u TOP 30 ima još jedan klub sa Zrća, to je Noa Beach Club koji je 28. ove godine, što je napredak za dva mjesta u odnosu na prošlu godinu. Peti hrvatski klub na listi je Barbarellas Discoteque u Pirovcu koji je doživio veliki pad za čak četrdeset i jedno mjesto i ove godine je 85. klub na svijetu. Nešto manji pad imao je i šesti hrvatski klub na listi – Kalypso, koji je pao za pet mjesta. Ipak, na 91. mjestu, zadržao je ove godine svoje mjesto na prestižnoj listi najboljih sto klubova svijeta.

Za najbolje klubove su glasali partijaneri iz cijelog svijeta (glasanje je počelo u siječnju, rezultati su objavljeni jučer), a ove godine ukupno je pristiglo rekordnih 700.000 valjanih glasova, najviše u povijesti ovog izbora.

(naslovna foto: Facebook/Hï Ibiza)