Brazilska super zvijezda stiže u Hrvatsku!

Četvrti najbolji DJ svijeta prema utjecajnom DJ Magu stiže u Hrvatsku! Brazilski superstar Alok dolazi idući mjesec u Malinsku na Krku.

U Diamond Clubu će se od 17. do 19. kolovoza održati specijalno izdanje Sea Dance in Exile.

Alokovu globalnu popularnost potvrđuju i brojke s društvenih mreža na kojima ga prate deseci milijuna ljudi. Apsolutno glazbeni vrhunac ljeta na sjevernom Jadranu u tri noći će, uz Aloka, kreirati francuski hitmaker Willy William i house velemajstor Fedde Le Grand, a domaću i regionalnu podršku dat će naši Vanillazi, Yakka, Mika Vale, Lady Lee, Vitto, Vanjanja, Ryu & Dante te Dominik.

Alok je svoje DJ putovanje s elektronskom glazbom započeo već s 10 godina. S 12 je imao prvi bend, i to s bratom blizancem, a obožavali su psytrance. Roditelji su im bili pioniri sličnih partyja u Brazilu i kreatori poznatog Universo Parallelo festivala u Brazilu. Njegovo ime – Alok – inače na sanskritu znači svjetlost, za što su roditelji dobili inspiraciju nakon proputovanja kroz Indiju.

S 19 je već krenuo put solo karijere, dok su mnogi još učili kako da usklade ritmove i puste traku koja će zapaliti publiku. Samo dvije godine kasnije postaje svjetski priznat i od 2016. godine poznat kao jedini Brazilac na listama najboljih svjetskih DJ-eva.

Njegove istančane producentske vještine kreirale su hitove kao što su ‘Don’t Cry For Me’ s Jasonom Derulom, ‘In My Mind’ s Johnom Legendom, ‘Don’t Say Goodbye’ s Tove Lo i Ilkay Sencan, ‘Work With My Love’ s Jamesom Arturom, kao i ‘Hear Me Now’.

Neke od najupečatljivijih traka koje je napravio su singl ‘Deep Down’ i remiks teme iz Netflixove serije Squid Game. Kako je i sam rekao, tema iz ove serije mu se uvukla u uši, i nije htjela van, pa je odlučio od nje napraviti klupsku himnu uz koju će svi plesati.

Svoj stil Alok opisuje kao “brazilian bass” i “dance pop“, a jedan od vodećih medija iz polja glazbe i tehnologije MusicTech predstavlja ga kao umjetnika koji ispisuje nova pravila dance glazbe traku po traku, kao “producenta s Midinim dodirom kojim je pozlatio hitove iz opusa najvećih zvijezda od Dua Lipe do The Rolling Stonesa“.

Premijerno je nastupio i na karnevalu u Sao Paulu 2020. godine, i to pred milijun ljudi, a za doček 2023. ponovo je stao ispred više od milijun fanova u Brazilu i priredio im nezaboravni set na sigurno najvećoj novogodišnjoj zabavi ikada.

Deveto izdanje Sea Dance festivala neće biti organizirano u Crnoj Gori, a specijalna edicija pod simboličnim sloganom Sea Dance in Exile, bit će održana od 17. do 19. kolovoza, u klubu Diamond.

Program će u četvrtak, 17. kolovoza otvoriti francuska globalna senzacija Willy William uz podršku Lady Lee, Vitta i Vanjanje.

Idući dan za pult Diamonda stižu house velemajstor Fedde Le Grand praćen s Mikom Valeom, Yakkom i Dominikom.

Završne večeri, 19. kolovoza otokom Krkom dominirat će brazilski elektronski čarobnjak Alok uz kojeg nastupaju duo Vanillaz, Ryu & Dante te Dominique i Vanjanja.

Ulaznice su dostupne unutar sustava Entrio.

(naslovna foto: Alok/Facebook)