Što slušaju studenti dok uče? 46 posto studenata s visokim ocjenama slušaju EDM

Svaki treći student je izjavio da uvijek sluša glazbu dok uči, a gotovo 40% njih je izjavilo da to radi često. Pokazalo je to istraživanje College Rovera u SAD-u na više od tisuću studenata u dobi od 18 do 23 godine. Glavni razlozi zašto slušaju glazbu za vrijeme učenja su da im bude učenje ugodnije, da se opuste i smanje stres, da se motiviraju, poboljšaju raspoloženje, fokus i koncentraciju.

Najpopularnija glazba općenito za učenje je pop i lo-fi. Studenticama je najdraži pop, a studenti više vole hip-hop, rap i EDM od svojih ženskih kolegica. Naime, istraživanje je pokazalo da studenti 166% više slušaju EDM dok uče od studentica.

Studenti s najboljim ocjenama najviše slušaju klasičnu glazbu (55%), a EDM sluša njih 46% s najboljim prosjekom. Studenti s najboljim ocjenama najmanje slušaju metal. 60% studenata s nižim ocjenama izjavilo je da je njihov omiljeni žanr rap dok uče. Problem možda leži u tome da su studenti izjavili da ih lyricsi pjesama mogu utjecati na memoriranje.

Najpopularniji izvođači za učenje su The Weeknd, SZA i Taylor Swift. DROELOE, Aphex Twin i ODESZA neki su od najpopularnijih elektronskih izvođača uz koje američki studenti vole učiti.

(naslovna foto: Ultra Europe/Facebook)