Najbolje DJ-ice svijeta predvodi Peggy Gou

Na prestižnoj godišnjoj TOP 100 DJ listi DJ Maga i ove godine vladaju muškarci, ali jedna se žena uspjela probiti čak u TOP 10.

Riječ je o južnokorejskoj house zvijezdi Peggy Gou, koju smo imali prilike slušati i u Hrvatskoj prije dvije godine. Pravim imenom Kim Min-ji, Peggy Gou je 32-godišnjakinja iz Incheona, grada u kojem se nalazi seulska zračna luka.

Trenutačno živi u Berlinu, a jedan od njezinih najvećih hitova je ‘(It Goes Like) Nanana‘. Peggy Gou je ove godine na devetom mjestu Top DJ Maga što je napredak za impresivnih 15 mjesta u odnosu na prošlu godinu.

Peggy je tako preskočila belgijsku techno zvijezdu Charlotte de Witte koja je pala za četiri pozicije i godinu zaključila na 18. mjestu DJ Mag liste.

Treća žena na DJ Mag listi je 33-godišnja Belgijka Amelie Lens koja se poboljšala za sedam pozicija i završila na okruglom tridesetom mjestu.

Uz najbolje tri DJ-ice, na gornjem dijelu liste su se našle i Meksikanka Mariana Bo (43. mjesto), Talijanka Deborah De Luca (46. mjesto) i australske sestre Nervo (48. mjesto).

Top 100 lista od ženskih izvođača uključuje i ova imena: Nora en Pure (53. mjesto), Le Twins (84.), Kaka (86.), Lizzy Wang (96.) i Indira Paganotto (97.).

(naslovna foto: Peggy Gou/Facebook)