75. Emmy podjela nagrada – ‘The Bear’ i ‘Succession’ poharali konkurenciju!

15. siječnja 2024. održala se 75. Emmy podjela nagrada gdje su The Bear i Succession odnjeli nagrade za najbolje serije.

Tako je ‘Succession‘ proglašena najboljom dramskom serijom, dok je ‘The Bear‘ proglašena najboljom komičnom serijom, uz trijumfe njihovih glumaca.

Emmy 2024. inače se održava u rujnu, ali radi štrajkova glumaca i scenarista diljem zemlje, susret su prebacili na 15. siječanj 2024.

Succession‘ je izvrsna dramska serija koja prikazuje bogatu disfunkcionalnu obitelj na čelu medijskog imperija. Nakon četiri sezone emitiranja prestala je sa snimanjem.

Ta je serija vrijedna gledanja jer je nagradu Emmy osvojila 2020., 2022. i 2024. čime je pobijedila ‘The Last Of Us‘ i ‘The White Lotus‘.

Success‘ je na ovogodišnjem Emmyju odnijela nagrade za najboljeg glavnog glumca (Kieran Culkin u ulozi Roman Roy), najbolju glavnu glumicu (Sarah Ruth Snook u ulozi Shiv Roy) i nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu koju je dobio Matthew Macfadyen (u ulozi Tom Wambsgans).

S druge strane, ‘The Bear‘ je vrhunska serija humorističnoga žanra koja će zaintrigirati sve ljubitelje kuhanja i fine hrane.

Osim što je serija osvojila nagradu za najbolju humorističnu seriju, osvojila je i tri glumačke nagrade: Jeremy Allen White (u ulozi Carmyja) dobio je Emmyja za najboljeg glavnog glumca, Ebon Moss-Bachrach (u ulozi Richija) za nayjboljeg sporednog glumca, a Ayo Edebiri (u ulozi Sydney) za najbolju sporednu glumicu.

Ako još niste neke od ovih serija pogledali – pogledajte, jer, sudeći po osvojenim nagradama, vrijedne su gledanja!

(Naslovna foto: Facebook/Emmys / Television Academy)