Održana 66. dodjela Grammyja! Fred Again osvojio svoja prva dva Grammyja.

U nedjelju se u Los Angelesu održala 66. dodjela nagrada Grammy. Najveću noć u svijetu glazbe ove godine, po prvi puta u povijesti, uglavnom su dominirale žene po nominacijama i pobjedama u velikim kategorijama. Među pobjednicima su Kylie Minogue, Taylor Swift, Miley Cyrus, SZA, Billie Eilish, Fred Again te mnogi drugi. Kao i svake godine dobili smo neke nezaboravne nastupe. Od 21 imena neki od izvođača čije nastupe smo gledali su Dua Lipa, Travis Scott, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivie Rodrigo…

U kategoriji najbolji plesni/elektronički singl nagradu su odnijeli Fred Again…, Flowdan i Skrillex za njihovu suradnju “Rumble”.

Fred Again…, iako nije bio uspješan u kategoriji najboljeg novog izvođača, uspio je doći do svog drugog Grammyja u kategoriji najbolji plesni/elektronički album za njegov “Actual Life 3“. Pobjedu za najbolji remix uzeli su Wet Leg za obradu Depeche ModeoveWagging Tounge”.

Kylie Minogue nakon 20. godina došla je do durgog Grammyja u karijeri, ovog puta u kategoriji najbolje pop dance snimke za svoj globalni hit “Padam Padam” s albuma Tension iz 2023.

Miley Cryus ostvarila je svoj prvi Grammy uspjeh sa svojom pjesmom Flowers . Osvojila je dvije nagrade u kategoriji snimka godine i najbolji pop solo nastup. Taylor Swift, osim što je u govoru zahvale najavila svoj novi album, ispisala je povijest kada je postala prva osoba koja je osvojila četiri Grammyja u kategoriji album godine.

Billie Eilish ponovno je imala veliku Grammy godinu. Uz pjesmu iz hit filma Barbie – What Was I Made For? odnijela je četiri nagrade uključujući onu za pjesmu godine.

Punu listu dobitnika svih 94 kategorija možeš naći na linku.