Mr.Beast snimio novi video u Hrvatskoj

Najpopularniji svjetski YouTuber Mr.Beast snimio video kako preživljava u “napuštenom gradu”. Lokacija koju je odabrao su Kupari, mjesto udaljeno svega 15-ak minuta od Dubrovnika. 

Video već ima preko 70 miliona pregleda i SAD je zaluđen ovim videom.  

Video prati Mr. Beasta i njegove prijatelje kako istražuju “napušteni grad” dok je realnost malo drugačija. Naime, ne radi se o napuštenom gradu već o napuštenom hotelu koji je svega 10 minuta pješke od prve civilizacije. 

Mr. Beast je, naravno, influencer i cilj mu je bio stvoriti napetost i to je uspio no realnost je malo drugačija. Plaža koja se vidi tokom cijelog videa je zapravo popularna plaža mještanima koji se tamo odlaze kupati.  

Lokalni portali ispratili su Mr. Beast ekipu i obavijestili da nisu bili svih 7 dana tamo. Nakon par dana i nakon što su potrošili zalihe s vodom, odletjeli su helikopterom kako bi se opskrbili novim zalihama. Izgleda da ekipa nije znala da je tržni centar udaljen svega 10 minuta pješice od ovog hotela. 

Na kraju dana, video je zanimljiv i interesantan za gledanje, ali bitno je znati da ne vjerujemo svemu što vidimo na internetu!

 

(FOTO: FACEBOOK/MR.BEAST)