Kako je nastala ovogodišnja ljetna himna – Perfect!

Obrada velikih hitova u dance glazbi nije nikakva novost ali priča o revivalu Mason vs. Princess Superstar – Perfect (Exceeder) je nešto što ne vidimo toliko često.

Original zapravo i nije klasična pjesma već mashup koji je nastao spajanjem Masonovog instrumentala Exceeder iz 2006. godine i singla Princess Superstar Perfect iz 2005. godine.

U najnovijem videu koji je objavio DJ MAG na svom YouTube kanalu saznali smo kako Princess Superstar još uvijek ne zna tko je zapravo spojio te dvije stvari i napravio hit pjesmu koja je definitivno zaslužila svoje mjesto među dance klasicima.

Pjesma je prvo postala hit krajem 2006. godine i to pogotovo u Europi i Brazilu, a nakon što je Ministry of Sound izbacio i ikonični spot – pjesma je postala bezvremenska.

Princess Superstar je počela svoju karijeru kao reperica i ono što ju je okrenulo prema dance glazbi jer prvi posjet legendarnoj Love Parade u Berlinu.

Mason je instrumental Exceeder napravio na računalu na svom kuhinjskom stolu i kada ga je objavio nalazio se na B strani te joj uopće nije obratio previše pažnje sve dok nije izašao mashup S Princess Superstar. Još zanimljivosti o tom kako je nastao spot i kako se uključio Ministry of Sound možeš naći u videu koji je objavio DJ MAG.

Nakon prvog ogromnog uspjeha, pjesma se ponovno penje top ljestvicama i za razliku od onog što smo do sada navikli tj. da nečija obrada klasika ponovno postaje hit, za Perfect (Exceeder) se izvorna verzija ponovno vrti na partijima zahvaljujući hit filmu Saltburn.

Naravno, za nadolazeću festivalsku sezonu smo već dobili i nekoliko obrada koje smo mogli čuti na Ultri Miami, a sigurno ćemo ih uhvatiti i na ostalim ljetnim festivalima kao Sea Star, LMF, Ultra Europe i EXIT Festival.

(naslovna foto: Mason/Facebook)