Dostupne su jednodnevne ulaznice za Ultru Europe!

Danas je u Dioklecijanovoj palači održana konferencija za novinare povodom 10. izdanja Ultre Europe do koje nas dijeli točno mjesec dana!

Organizatori su najavili iznenađenje za ovogodišnje jubilarno izdanje i istaknuli kako se festival razvio u odnosu na prvu godinu. Festival je do sada pridonio s više od 100 milijuna eura u proračun Republike Hrvatske, a više je od 500 milijuna eura fiskalizirano. Prve godine festivala planiran je posjet 75.000 gostiju, a danas ih je 150.000. Prve godine uloženo je 3,5 milijuna eura, a danas je to brojka od 12,5 milijuna eura. Prosječna potrošnja po gostu 2013. je bila 78 eura, a danas ona iznosi 340 eura po gostu. 89.000 noćenja ostvareno je 2013., a danas je to  280.000 noćenja . Potvrda je to smjera u kojemu grada Split kontinuirano ide s ciljem da postane vodeći grad na obali.

Vjerovao sam da Dalmacija, Split i Hrvatska imaju puno potencijala, a ULTRA Europe bila je idealna pozornica za njihovu prezentaciju svijetu. Ususret novom ciklusu, mogu potvrditi da da poduzimamo sve korake kako bi festival dosegao svoj puni kapacitet i da i dalje težimo kvaliteti na svim razinama. Koliko god su dosadašnje brojke impresivne, taj kapacitet je još puno veći te vjerujemo da ćemo doći do 180.000 gostiju u narednih pet godina. Sretan sam i ponosan jer je lokalna zajednica prepoznala važnost festivala te da smo jedan od pokretača i motivatora da i sami krenu u svoje poduzetničke pothvate – Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live

I ove se godine očekuje preko 150.000 posjetitelja iz 120 različitih zemalja. Do sad je najavljeno 40 svjetskih glazbenika, od koji će 12 prvi će put u povijesti zabavljati sve najvjernije Ultranaute, a sveukupno će, kroz 7 dana, zasvirati njih 200. Na Parku Mladeži obožavatelji će moći uživati u nastupima na tri različite pozornice. Prva je grandiozna glavna pozornica Mainstage od 80 metara dužine i 20 metara visine, ali i omiljeni Resistance stage kapaciteta od 8 do 10 tisuća ljudi, UMF stage i Oasis.

U prodaju kreće i ograničena količina jednodnodnevnih festivalskih ulaznica koje će se moći osigurati po cijeni od 69 eura, na svim prodajnim mjestima TISAK MEDIA kao i putem Entria.

(naslovna foto:Ultra Europe/Facebook)