LIFE STREAM: EXIT festival pokrenuo eko-inicijativu i dodijelio priznanje Greti Thunberg!

EXIT festival postoji već gotovo 20 godina, a poznat je po svojim mnogim humanitarnim, ekološko-osviještenim i društveno-odgovornim projektima po kojima se ističe u odnosu na ostale. Festival će iduće godine proslaviti 20 godina svog postojanja, a upravo je pokrenuo novu eko-inicijativu koja je ujedno i njegov najveći projekt do sad: LIFE STREAM.

Povodom 20. izdanja festivala koje će se iduće godine održati u Novom Sadu od 9. do 12. srpnja, mnogi artisti će na EXIT festivalu imati LIVE izvedbe s jednim, plemenitim ciljem – zaštititi i očuvati život na našem planetu. Uz pomoć mnogih artista, publike te udruga i ostalih neprofitnih organizacija, EXIT će p(r)ozvati svjetske vođe i sve ljude da trenutno poduzmu potrebne korake za očuvanje našeg planeta, a prikupljat će se i donacije za organizacije koje se bave tom problematikom.

Prvo izdanje LIFE STREAM eventa održat će se već za tjedan dana, 18. listopada u sklopu Amsterdam Dance Eventa na kojem će nastupiti DJ duo ARTBAT uz support artiste iz naše regije:  Coeus, After Affair, Andrew Meller i DJ Jock nalazit će se za miks-pultom, a svi koji se uključe u livestream moći će i donirati sredstva.

LIFE STREAM, kako kažu iz EXIT-a, također prepoznaje i podržava one koji se bave problematikom planeta i okoliša tako da će prvo priznanje ove udruge, odnosno projekta, biti dodijeljeno mladoj Greti Thunberg čija se snimka govora na UN-ovom summitu o klimi viralno proširila cijelim svijetom.

Dok se neki u potpunosti slažu s njenim nastupom, ima i onih koji je ne odobravaju, pa čak i ismijavaju. Upravo zato LIFE STREAM daje svoju punu potporu mladoj ratnici, kako je nazivaju, i time najavljuju pokretanje ovog projekta.

Svjedočili smo mnogim komentarima na račun Grete, bilo da je vezano uz njen ton ili njene ekspresije, čuli smo mnoge teorije zavjere, potpuno besmislene i bespotrebne teme koje skreću fokus s onog što je bitno, a to je da Greta iznosi znanstveno dokazane podatke. Oni koji su skeptični ne vjeruju u činjenice kako će se klimatske promjene kroz 5 do 10 godina odraziti na naš planet na veoma brutalan način. Zapravo, ne treba naš planet spašavanje. On će preživjeti sve. Ljudi i ostala živa bića jesu ta koja trebaju shvatiti problem. ” – kaže Dušan Kovačević, organizator i pokretač EXIT festivala.