Pick of the week: Shouse, Matroda, Jax Jones i Joel Corry ekipa su za tvoj savršeni vikend!

Svaki petak se iznova iznenadim koliko dobre nove mjuze nas dočeka! Ovaj put dobili smo nabrijani techno banger od Matrode, savršen spoj od Jaxa Jonesa i MNEK-a, ali se tu ubacio i emotivni
Flume sa svojim eskperimentalnim zvukom. Sve ovo je današnji Pick of the Week koji ćeš garantirano imati na repeat čitav vikend.

  1. Shouse- Won’t forget you

Nije bilo insta storyja ni tik tok-a prošle godine koji nije prošao bez underground himne Love Tonight. Pred australskim dj duom bila su velika očekivanja, hoće li nadmašiti svoj singl ili će ostati one hit wonder. Mislim da je već na prve taktove jasno da dečki ipak nisu ‘one trick (track) pony’. Sami su izjavili kako im je novi singl posvećen ljubavi i onom najdražem spontanom prijateljstvu koje se dogodi na dance flooru.

 

2. Joel Corry – Liquor Store

Idemo se malo baciti na evoluciju pjesama i sempliranja! Prvo je legendarni Nate Dogg skupa s repericom Eve u ranim 2000-ima snimio hip hopersku stvar Get up, a kako to obično ide u glazbenoj industriji, obično se dobar sample nastavi provlačiti dalje kroz drugačije obrade. Toga su se prihvatili prvo Dansson & Marlon Hoffstadt u svojoj kulerskoj house obradi, a sad smo dobili i još jaču verziju Joel Corrya! Nabrijano, plesno i sa stavom, 10/10!

  1. Flume feat. MAY-A – Say Nothing

Produkcija od Fluma je kao kad jedete neko jako fino jelo koje istovremeno u sebi ima i egzotične začine na koje još niste navikli. Ostao je vjeran svom eksperimentalnom zvuku koji mu je prije par godina donio i nominaciju za Grammyja, a ovaj put je na vokalu fenomenalna MAY-A čiji vokal posebno dolazi do izražaja na refrenu.

 

  1. Jax Jones feat. MNEK – Where Did You Go

Kako je lijepo usred zime dobiti pravi ljetni banger! Čini mi se da će ova suradnja zadržati na top ljestvicama skroz do perioda kad se skinemo u majice kratkih rukava. Jax nas svojim otkačenim dropom podsjeća na eurodance i bubblegum pop iz 90-ih, a vokal MNEK-a na to pašu jednostavno savršeno.

 

  1. Matroda feat. Rhiannon Roze – Come With Me

Dok ja ovo pišem, naš Matija Rodić sprema se za još jedan nastup na američkoj turneji! Matija je nedavno dobio i nominaciju nagrade Elector za najboljeg domaćeg dj-a, tako da je za svaku pohvalu onda i da je stigao isproducirati neke bangere koje će live predstaviti publici. Ovaj bassline je posebno mračan i hard core, baš onako specifično kako to samo Matroda zna.

 

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana. Urednica je i ‘Enter Peglaone‘ koja je prema glasovima publike 2019. proglašena radijskom emisijom godine te je dobitnica nagrade Ambasador.