Amsterdam Dance Event i nastup s Afrojackom: U “Enter People” stigao Saša Mikac, rezident Forestlanda!

Ovotjedni gost u #enterpeople epizodi kod Alex bio je Saša Mikac, DJ sa zavidnim životopisom koji se DJ-ingom bavio 20 godina. Nastupao je po Aziji, dvije godine svirao je na Amsterdam Dance Eventu, supportali su ga mnogi svjetski DJ-i, a nedavno je nastupio i s Afrojackom u Sloveniji.

Kako Saša kaže, sve je krenulo prije otprilike 20-ak godina: “Čisto iz zezancije, snimiš par CD-a… Tad su još CD-i bili kul, danas su to USB stickovi. Pružila mi se prilika nastupat’ u jednom poznatom čakovečkom klubu i reko ajde, idem vidjet’ i probat’ i svidjelo mi se… Vidio sam da je to kul, da volim glazbu, da volim spajat’ razne ritmove i tako se i nastavilo. Krenulo je s houseom, onda je došao hip-hop pa sam dugo bio u hip-hop vodama i tu sam se naučio tom dobrom skillu.” – objasnio je Saša.

Nakon pet godina sviranja po okolnim klubovima u svojoj blizini, na jednom je radijskom intervjuu upoznao jednog kolegu DJ-a iz Slovenije, s kojim je razmijenio kontakte i tad je cijela priča postala ozbiljna. Počeli su prvi inozemni nastupi, a oni su stvorili suradnju koja i 10-ak godina kasnije skroz dobro funkcionira. Zajedno su, kako kaže, organizirali brdo projekata, raznih festivala, odradili su hrpu nastupa i još mnogo toga, a Saša je prije šest godina postao rezident Forestland festivala.

Kao što smo već spomenuli, Saša je nastupio i na Amsterdam Dance Eventu, što je mnogim DJ-ima i dalje samo san. “Prije dvije godine dobio sam poziv od slovenskog kolege Avadoxa da nastupim na ADE-u. Bila mi je velika čast i službeno sam upisan u njihovu bazu DJ-a. Otišao sam tamo, nastupio sam u tri njihova dobra kluba, s tim da sam prve godine nastupio uz odličnu house ekipu. Između ostalog, tamo sam upoznao i Marka Ottena, mentora Martina Garrixa. Zajedno smo se vozili s aerodroma i nisam imao pojma tko je on, kad on meni pusti neku svoju stvar i ja onak’ ‘opaa, ovo je na svjetskom nivou, pa čime se baviš?’ i onda smo tako kroz priču shvatili da ga Armin van Buuren jako cijeni kao producenta i da je u početku bio profesor malom Garrixu kad je tek počinjao. Long story short, postali smo frendovi i čovjek je prošle godine nastupio na Forestlandu” – prisjeća se Saša svojih trenutaka u Amsterdamu i s nestrpljenjem iščekuje ovogodišnje izdanje.

Osim u Amsterdamu, Saša je imao turneju i po Aziji. Nastupao je u Hong Kongu i na Filipinima, za što kaže da mu je bilo jako lijepo iskustvo uz određene naporne momente zbog relacija “aerodrom-auto-klub-auto-aerodrom“, manjka sna i dugih letova.

Inače, Saša i ove godine nastupa na Forestlandu koji se održava od 13. do 15. srpnja, a čiji lineup broji preko 60 DJ-a.

 

I ove godine Saša u planu ima odraditi jedno festivalsko ljeto na relaciji Bosna-Srbija-Slovenija-Hrvatska, a potkraj godine ponovno će odraditi azijsku turneju uz već potvrđeni nastup na Filipinima, dok je za ostale i dalje u pregovorima.

Saši i u daljnjem radu želimo puno sreće i uspjeha, a tebi prilažemo cijelu #enterpeople epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.