LUKA JOVICA

Luka dolazi iz Dubrovnika i student je završne godine diplomskog studija Komunikologije. Rođen je 2. veljače (to je bar lako za zapamtiti) i to one godine kad je osnovan Google, a cijeli svijet je pratio najpoznatiji skandal Clinton – Lewinsky.

U svijetu filma ‘Titanic‘ je poharao Oscare. U svijetu glazbe Britney Spears je objavila prvi single ‘Baby One More Time‘. Ako ti sve ovo ništa ne znači, ne brini, u Hrvatskoj se ta godina pamti samo po jednoj stvari, bronci sa Svjetskog nogometnog prvenstva. U horoskop ne vjeruje, ali poznavatelji horoskopa koji ga jako dobro znaju, slažu se da je pravi vodenjak.

Bavi se glazbom od svoje pete godine (najmlađih dana) kada počinje svirati klavir. Formalnu glazbenu edukaciju završava maturiranjem klavira i glazbene teorije u umjetničkoj školi. Nakon toga dolazi u Zagreb studirati gdje živi zadnjih 5 godina.

Nakon dolaska u Zagreb uzima pauzu od glazbe i posvećuje se treningu i faksu. U tom periodu se natjecao u nekoliko CrossFit natjecanja i razmišljao što će i kako će se dalje ponovno posvetiti glazbi.

Nakon prve godine komunikologije dobiva priliku raditi u noćnom klubu Revelin što mu je pomoglo dati uvid u to kako otprilike izgleda zabavna i glazbena industrija.

Tijekom lockdowna se vraća glazbi. Uči svirati gitaru i počinje se intezivno baviti glazbenom produkcijom i mixanjem. Želja mu je da se nastavi razvijati i educirati o glazbenoj produkciji kako bi jednog dana mogao objavljivati originalne stvari i pružati ljudima nezaboravne provode na svojim nastupima.

Ima široki spektar glazbenih uzora. U srednjoj školi je bio veliki obožavatelj Nirvane i grunge glazbe a danas kao neke od svojih uzora navodi Paula Kalkbrennera, Amelie Lens i Borisa Brejchu. Iako voli underground techno voli i komercijalne izvođači poput Fishera, Lost Frequencies i Olivera Heldensa.

Ne diskriminira između žanrova i misli kako svaki izvođač, bilo kojeg žanra, ima nešto posebno za reći ili pokazati, a kao svoju slabu točku ističe Beyonce. Često ga možete vidjeti u prvim redovima kako pleše i prati što DJ radi za miksetom kako bi što prije naučio za svoje gaže jednog dana.

Uz glazbu je i veliki ljubitelj hrane. Obožava i kuhati i isprobavati nove recepte te peći kolače iako se najčešće to sve ipak svede na jednostavnu piletinu i rižu.

Uvijek gleda na pozitivu i ne shvaća život preozbiljno. Voli biti okružen motiviranim i proaktivnim ljudima, a nastoji živjeti život pod geslom ,,live and let live”.

Facebook Comments


[There are no radio stations in the database]