Gotovo tjedan dana bez legende: Po prvi put se oglasila i Aviciijeva obitelj!

Prije skoro tjedan dana smo ti prenijeli vijest da nas je veliki    Avicii  napustio u 28. godini života.

Foto: facebook.com/avicii

Nakon što su u prvoj izjavi preko svog publicista zatražili od fanova i medija privatnost, jučer se oglasila i Aviciijeva obitelj:

‘Htjeli bismo zahvaliti svima na potpori i toplim riječima o našem sinu i bratu. Zahvalni smo na svima koji su voljeli Timovu glazbu i koje je inspirirao. Hvala svima na svim eventima koji odaju počast Timu, na svim javnim okupljanjima, na crkvenim zvonima koja su svirala njegovu glazbu, tribute-ima na Coachelli i minutama šutnje diljem svijeta. Najviše smo zahvalni na poštivanju naše privatnosti u ovim teškim vremenima i nadamo se da će se to i nastaviti.’ 

Kako kažu iz obitelji, ovo je jedina izjava koju će dati, a neće biti poznata ni lokacija i vrijeme posljednjeg ispraćaja kako bi obitelj zadržala privatnost. Još se nismo naviknuli da velikog DJ-a više nema, a njegovi kolege i fanovi odaju mu počast nastupima diljem svijeta – od emotivnog nastupa Kyga na Coachelli pa sve do posebnog tribute showa na ASOT-u 850 u Sidneyu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JdbkHDiiP9Y&app=desktop

Iako se Avicii umirovio 2016. bar što se turneja tiče, njegov kolega Neil Johnson je u nedjelju otkrio da je DJ dovršio novi album netom prije smrti:

Radili smo na albumu i iskreno, to je bila njegova najbolja glazba do sad. Bio je jako inspiriran i uzbuđen jer je i njemu bilo jasno da imamo nešto drugačije.  Mjesec dana smo intenzivno radili u studiju, čak sam morao prisilno završavati naš rad jer bi Tim radio 16 sati bez prestajanja. Morali ste ga izvlačiti van iz studija. Ostavio je iza sebe nevjerojatan i magičan novi album.’

 

Foto: facebook.com/avicii

Nije još sigurno hoće li i kada će album biti objavljen jer je ta odluka pala na Aviciijevu obitelj, a mi se nadamo da ćemo uskoro čuti što je to Avicii toliko predano radio zadnjih mjesec dana u studiju. Zauvijek u srcu, zauvijek u ušima.