Miami ne želi Ultru u Bayfront Parku. Koje su daljnje opcije za održavanje festivala?

Nakon što je Gradsko vijeće Miamija donijelo odluku kojom se Ultri zabranjuje održavanje u Bayfront Parku koji je njeno glavno sjedište još od začetaka festivala, organizatori će morati dobro promisliti o svojim daljnjim koracima. Iako Ultra Music Festival u gradsku blagajnu Miamija ubrizga čak 350 milijuna dolara u svega tjedan dana, pritisak stanovništva kojeg muče gužve, buka i prometni kolaps uzrokovani održavanjem festivala ipak je prevagnuo u konačnoj odluci vijeća.

Stoga, Ultra treba razmotriti i druge opcije, a njih je nekoliko.

1. Hard Rock Stadium

Ovaj stadion koji pripada Dolphins football teamu smješten je svega 25 minuta vožnje od Bayfront Parka, a nedavno je i renoviran. Infrastrukturno gledajući, stadion je dovoljnog kapaciteta za velik broj ljudi, a na njemu i njegovom pripadajućem okruženju već su se održavali glazbeni festivali kao što su, primjerice, Life in Color Festival te Rolling Loud Festival. Međutim, glavnina tadašnjeg festivalskog prostora bila je smještena na pripadajućem parkingu, a ideja da se tamo održava i Ultra Miami čini se malo vjerojatnom. Uz to, termin od 18. do 31. ožujka rezerviran je za Miami Open Tennis Tournament, što bi značilo kako bi Ultra svoje održavanje trebala pomaknuti na travanj, što je također malo vjerojatno.

Ipak, ostane li odluka vijeća i na daljnjoj snazi, nije nemoguće za očekivati kako će Ultra razmotriti i ovaj venue koji je dovoljno velik te dovoljno blizu mnogim noćnim klubovima i hotelima.

 

2. Homestead – Miami Speedway

Osim spomenutog stadiona, logična lokacija za razmatranje je i trkaća staza. Primjerice, EDC se održava na  Las Vegas Motor Speedwayu, a prednost takve lokacije je oooooogroman prostor. Usporedbe radi, Bayfront Park ima površinu od 129.500 kvadratnih metara, dok je površina Miami Speedwaya 2.428.113 kvadratnih metara. Dakle – puuuuno više. Iako je ova trkaća staza udaljena svega 30-40 minuta vožnje od Bayfront Parka, u slučaju njenog odabira kao nove lokacije festivala, Ultra bi vjerojatno trebala biti camping festival, što joj baš i nije nalik.

 

3. Palm Beach/Ft. Lauderdale

Jedna od glavnih atraktivnih značajki Ultre Miami je beach-vibe koji mogu doživjeti njeni posjetitelji. Ako se već ne može održavati tik uz more u Bayfront Parku, organizatori bi mogli razmotriti Palm Beach ili Ft. Lauderdale, budući da obje lokacije imaju hotele i prekrasne plaže. No, Palm Beach već ima Sunfest, vlastiti glazbeni festival koji se održava u svibnju i privlači oko 130.000 ljudi,što je još uvijek manje od potrebnog kapaciteta za trodnevnu Ultru. Osim toga, tamo postoji prostora za otprilike tri do četiri osrednje pozornice, a Ultra ipak cilja na mega-produkciju.

 

4. Orlando/Tampa

Ako neće Miami, ima tko hoće. Orlando i Tampa već su iskazali interes za Ultrom, no teško je za povjerovati kako će se Ultra Music Festival održavati na istoj lokaciji na kojoj i neki drugi EDM festivali srednje veličine poput, primjerice EDC Orlanda ili Sunset Music Festivala.

 

5. Neka druga lokacija izvan Floride

Iako nam se ovo čini kao najmanje moguća opcija, u ovakvim se okolnostima nikad ne zna u kojem će smjeru organizatori ići. Atlanta, New York, Los Angeles… Sve su to lokacije koje bi drage volje prihvatile festival proporcija Ultre.

 

6. Skromnija Ultra

Ovo je nažalost najizglednija opcija na koju bi se organizatori vrlo lako mogli odlučiti kako bi postigli kompromis s gradskim vijećem. S obzirom da je većina kritika oko festivala usmjerena na buku, mnoštvo ljudi i prometni kaos, lako je moguće kako će Ultra Music Festival poduzeti sve što je u njegovoj moći na zadovoljstvo i korist obje uključene strane. To može značiti nekoliko mogućih scenarija. Hoće li Ultra od trodnevnog postati dvodnevni festival ili će se pak raditi na rezanju broja pozornica (primjerice Worldwide i/ili Megastructure stage-a), tek nam ostaje vidjeti.