ULTRA Music Festival ima novu lokaciju? Festival se više neće održavati u Bayfront Parku!

Na redu je jedno novo poglavlje za Ultra Music Festival. Nakon što su gradske vlasti Miamija Ultri zabranile održavanje u Bayfrontu Parku, lokaciji koja je njenim domom još od začetaka festivala, organizatorima nije bilo druge nego se baciti u potragu za svojim novim staništem.

Glavni razlog donošenja takve odluke jest pritisak opozicije koju sačinjavaju stanovnici downtowna u Miamiju, a koji se iz godine u godinu žale na preveliku buku, mnoštvo ljudi te kaos u prometu koji festival uzrokuje zbog svoje posjećenosti i popularnosti. S druge strane, ta ista posjećenost i popularnost festivala kroz osobnu potrošnju posjetitelja u svega tjedan dana u gradsku blagajnu ubrizga fascinantnih 350 milijuna dolara.

But the show must go on” – rekli bi organizatori Ultre kojima ne pada napamet otkazati 21. izdanje festivala koje se planira održati od 29. do 31. ožujka iduće godine. Tako su trenutno u tijeku službeni pregovori između Ultre i Miamija oko toga da se festival održi na obližnjem Virginia Keyu.

Međutim, već se pojavljuju problemi. U točno tom terminu, navedeni venue (točnije Miami Marine Stadium), rezerviran je za Miami International Boat Show.

Kako se doznaje, Ultri to i ne predstavlja toliki problem jer bi u tom slučaju pristali na održavanje dva paralelna eventa, od kojih bi se svaki održavao u svom dijelu parka.

Službeno glasanje o tome hoće li Virginia Key postati novim domom Ultra Music Festivala zakazano je za 15. studenog. Ako se navedena lokacija zaista i potvrdi, iduća Ultra održat će se daleko od downtowna Miamija koji je postao njen prepoznatljivi simbol.