MARIN RANTEŠ: Najbolji hrvatski vozač BMX-a i prvi Hrvat pozvan na prestižni “X Games”!

Najbolji hrvatski vozač BMX-a te ujedno naš prošlosezonski #enterpeople gost, 24-godišnji Marin Ranteš, i dalje niže samo uspjehe. Nakon što je prošle godine osvojio Svjetski kup, ove je godine Marin dobio poziv na X Games, prestižno godišnje natjecanje u ekstremnim sportovima ESPN televizije koje će se ove godine održati u Boise Idaho od 26. do 29, lipnja. Mladi Marin tako je postao prvi Hrvat koji je pozvan na to prestižno natjecanje.

Foto: facebook.com/pg/MarinRantesfanpage
Foto: facebook.com/pg/MarinRantesfanpage

Samo natjecanje staro je koliko i Marin, a o njemu sanja otkad je počeo voziti BMX. Na YouTubeu je nerijetko gledao vožnje najboljih vozača koji su mu ujedno i uzori, a deset godina kasnije dobio je pozivnicu za sudjelovanjem te time ostvario jedan od svojih najvećih snova.

Foto: facebook.com/pg/MarinRantesfanpage

Nama je to bio dovoljan razlog da ga nakratko uhvatimo i ponovno pozovemo u eter Entera kod Alex u Maraton hitova. U godinu dana od njegovog zadnjeg gostovanja dogodilo se mnogo toga. Bio je drugi na Pannonian Challengeu, drugo mjesto osvojio je i u Kanadi, a postao je i svjetski prvak. te tu titulu drži i dalje.

Foto: facebook.com/pg/MarinRantesfanpage

Sve ide po planu. U tih godinu dana nije bilo nekih ozbiljnih ozlijeda i mogu reći kako sam napokon dobio pozivnicu za X Games. To je jedno od najvećih natjecanja u povijesti BMX-a. Oduvijek mi je bila želja biti tamo i napokon mi se ispunio taj san.” – kaže Marin te dodaje kako ima punu podršku obitelji i prijatelja.

Foto: facebook.com/pg/MarinRantesfanpage

Marinu skidamo kapu do poda i želimo mu da Hrvatsku na X Gamesu predstavi u najboljem mogućem svjetlu te da se uspije kvalificirati u finale. Marine, sretno!