Šteta od 30 milijuna kuna: Vatra na nastupu Swedish House Mafie oštetila festivalske LED ekrane!

Prošle nedjelje je Swedish House Mafia ekskluzivnim nastupom zatvorila Creamfields festival u Engleskoj, a zbog kompleksnosti produkcije, njihov je set bio jedini tog dana i mainstage je bio zatvoren na čak 24h kako bi organizatori sve stigli postaviti na vrijeme. I kao da trojac sam po sebi nije dovoljno skup za imati ga kao headlinera na lineupu, i kao da produkcija njihovog nastupa organizatore ne košta pozamašan iznos, evo još jednog problema.

Pirotehnika, konkretnije vatra iz bacača plamena koje je SHM koristila na nastupu, oštetili su LED ekrane u vrijednosti od – pazi sad ovo – četiri milijuna funti! Preračunato u kune, riječ je o iznosu od 32 milijuna. Da, dobro čitaš. Trideset i dva milijuna kuna. Cifra s čak šest nula.

Vatra je navodno oštetila i na određenim dijelovima spalila, odnosno rastila plastiku ekrana, a riječ je o zaista skupoj i sofisticiranoj opremi.

Ako se pitaš kako je do toga moglo doći, samo baci oko na niže priloženi video da shvatiš o kakvoj je pirotehnici riječ. Ovakvih plamenih momenata bilo je u nekoliko navrata tijekom njihovog 90-minutnog seta, a vatra je (znamo iz iskustva po njihovom nastupu na Ultri Europe) toliko jaka da toplinu osjetiš čak i ako si ful udaljen od pozornice pa onda možeš misliti o kolikim je temperaturama riječ na bližoj udaljenosti.

Inače, po završetku seta SHM je tizala novi datum za kojeg se još uvijek ne zna što znači. Riječ je 9. rujna ove godine, a nagađa se o eventualnoj objavi turneje ili izbacivanju njihove nove stvari.