Daft Punk objavili da se razilaze nakon 28 godina!

Daft Punk ipak nije dočekao okruglih 30 godina na sceni. Nakon 28 godina djelovanja, francuski duo prepoznatljiv po svojim robotskim kacigama, najavio je razilaženje.

Razlaz, prekid, prestanak zajedničkog djelovanja – nazovi kako god hoćeš – najavljen je videom pod nazivom “Epilogue” koji je objavljen na njihovom YouTube kanalu, a dio je njihovog filma Electroma iz 2006. godine.

Vijest o tome da se Daft Punk razilaze potvrdila je i njihova publicisticy Kathryn Fazier, no nije otkrila razlog zbog kojeg je došlo do toga.

Inače, Daft Punk je osnovan 1993. godine u Parizu, a njihov debitantski album “Homework” iz 1997. godine i danas se smatra jednim od najutjecajnijih house/electro/disco albuma u povijesti koji su oblikovali elektronsku scenu kako u Francuskoj, tako i globalno.

Na tom se albumu nalaze i klasici poput “Around the World” i “Da Funk“, a četiri godine kasnije dvojac je izbacio album “Discovery” s hitovima “One More Time” i “Harder, Better, Faster, Stronger” koji su samo dodatno potvrdili njihovu slavu.